Studio sprängd i luften

1996 köpte jag en lokal på Gyllenstiernsgatan i Stockholm för att bygga min första professionella studio, det vart också mitt första egna ”hem” då jag och två vänner använde halva lokalen som bostad och andra halvan som studio.

Skiss av: Gunnar Ahlberg

Så småningom växte verksamheten och vi gjorde om bostadsdelen till ett flertal produktionsrum och så småningom satt det ca 10 personer och arbetade heltid med musik i lokalen, det här var en fantastisk tid där jag konstant var omgiven av skickliga och kreativa människor och många jag lärde känna där och då har följt med som vänner och samarbetspartners och ligger till viss del till grund för vad jag gör idag. Efter ca 10 år sålde jag Gyllenstiernsgatan för att bygga en lite mindre studio på Södermalm tillsammans med en av mina forna hyresgäster (Johan Thunberg). Jag ville bort från all administration som den större lokalen innebar och fokusera mer på att skapa musik. Idag ägs och drivs studiokomplexet av Elias Landberg, i stort sett i samma anda som när jag startade vilket känns kul.

I söndagsnatt råkade jag befinna mig vid Karlaplan någon kilometer från min gamla studio då jag hörde en rejäl smäll, det var en av de kraftigare smällar jag hört och insåg att det var något allvarligt som hänt men jag kunde inte avgöra från vilket håll det kom. Jag åkte hem utan att märka något konstigt, det var först på morgonen efter som jag såg nyheten om en bomb på Gyllenstiersngatan, precis utanför min gamla studio. Det första jag gjorde var att skicka iväg ett meddelande till min vän Emma som precis hyrt in sig i en av studiorna (rummet som en gång var mitt sovrum) för att se om hon var ok. Lyckligtvis hade hon lämnat lokalen 30 minuter innan det small och med tanke på hur rummet såg ut var det nog en jäkla tur.

Foto: Elias Landberg

I rummet bredvid, som ligger bredvid entrén där bomben var placerad, är det numera ett hål rakt ut till gatan.

Foto: Elias Landberg

Lokalen och delar av den utrustning som fanns i dessa studios saknade försäkring, det har startats en insamling för att hjälpa de som jobbade i dessa studios att komma tillbaka på banan och börja producera igen. Målet på 50 000:- borde minst fyrdubblas om inte ännu mer så hjälp till att få ihop tillräckligt för att ersätta allt som blivit förstört, både utrustning och lokaler!

https://www.gofundme.com/f/help-mol-billie-jo-aemma-och-lioness

Med lite tur så kanske en del grejer har klarat sig, under dammet så ser ju den här TR8’an nästan ut som ny…

Video av Emma Karlsson (https://www.instagram.com/aemma_official)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button