Mixning

När vi mixar debiterar vi per timme då tiden det tar att gå från en inspelning till en balanserad mix varierar från låt till låt. Desto bättre grundmaterialet är (dvs inspelningen av alla ljudkällor) desto snabbare kommer det gå och desto bättre kommer resultatet att bli. I ett fall där det inspelade materialet håller hög kvalité kan en mix vara klar på någonstans mellan 4-7 timmar. Om det t ex behövs mycket faskorrigering eller arbete för att sy ihop sångtagningar från olika miljöer med olika mikrofoner så är det inte ovanligt att tiden fördubblas, ibland mer.

För en offert med ett fast pris behöver vi veta mer om just ditt material, kontakta oss här,ring på +46 (0)70 7267904 eller skicka ett mail till info[at]saintpid.se.

 

Priser

Alla priser är exklusive moms.

– Dag 1:
600:- per påbörjad timme eller 3 200:- för heldag* (alltid det som blir billigast)

– Dag 2 och vidare:
470:- per påbörjad timme eller 2 800:- för heldag* (alltid det som blir billigast)

*Heldag: ca 7-8 timmar effektiv arbetstid på kontorstid

– När vi både mixar och mastrar ett projekt debiteras mastering enligt samma prislista som mixning, det tjänar vi på i tid och du i pengar. Vill du att vi både mixar och mastrar levererar vi både råmix samt färdig master av alla dina spår. Vill du att mastering ska skötas på annat håll levererar vi råa mixar redo för mastering.

 

Läs detta innan du skickar in dina filer för mixning!

För att det ska gå fort för oss att komma igång så är det bra om du förberett ditt projekt för mixning och även om varje projekt är unikt finns det några saker du kan tänka på.

  • Rendera alla spår i hela projektets längd, även om det är ett gitarrfill som endast finns med i bryggan efter refräng 2. På detta sätt hamnar allt på rätt ställe oavsett vilket program vi imorterar ljudspåren i.
  • Du får gärna lägga ihop t ex alla sångtagningar eller gitarrtagningar för lead-sång/gitarr till ettt enda spår. t ex om du spelat in huvudvokalen på 4 olika spår där vers 1 och 2 ligger på ett spår, refräng 1 på ytterligare ett spår osv så exporterar du dessa till ett enda ljudspår.
  • Namnge filerna så att det är lätt att förstå vad som är vad. T ex Lead-vokal, kompgitarr, bastrumma, OH osv. Skickar du in flera låtar så kan du antingen ta med låtnamn i filnamnen eller lägga dem i ett zip-arkiv så att de är lätt att separera från varandra.
  • Har du förmixat med ett favoritreverb eller annan effekt, exportera dessa som egna ljudfiler och se till så att källan (t ex sången) är helt ‘torr’, dvs inte har några effekter på sig.
  • Exportera filer i samma samplingsfrekvens som du använt när du spelat in.
  • Använd minst 24Bitar
  • Om du använt klick eller har en elektronisk grund får du gärna berätta vilket BPM som använts

 

Skicka in dina filer här:

, Mixning, Saintpid Mastering