Om

Historik:

Om Saintpid Mastering, Om, Saintpid MasteringJohannes Ahlberg

Redan vid 12 års ålder byggde Johannes sin första studio, den fyrkanaliga bandspelaren, trummaskinen och den billiga Yamahasynthen växte sakteligen och 8 år senare var studion en fullskalig 32 kanalsstudio där Johannes producerade åt både mindre lokala band och större förlag och skivbolag. Johannes trivdes i rollen som producent men frustration över hierarkier och musikbranschen överlag drev honom vidare mot andra uppdrag. Istället började Johannes hjälpa andra producenter med installation av teknik och tekniska lösningar i deras studios. Sedan dess har Johannes arbetat med det mesta inom musik och ljudteknik; film, dataspel, installation och kalibrering av ljudsystem för nattklubbar, live och studiotekniker, uthyrning av ljud och ljusutrustning, utveckling av VST plugins, undervisat/föreläst musikproduktion, radioproduktion, ljudteknik och mastering på allt från gymnasium till universitetsnivå.

De första mastringarna gjorde Johannes runt 2000, då eftersom det inte fanns budget till extern mastring på en del av de projekt som han var inblandad i, resultatet uppskattades och kort därefter började Johannes få förfrågningar om mastringsuppdrag. Det var dock först under 2013 som beslutet om att bygga en dedikerad mastringsstudio och lägga ned all annan verksamhet togs och i Januari 2014 öppnade Saintpid Mastering sin första studio i Gubbängen strax söder om Stockholm. Ett år senare flyttades studion till en ny lokal i Högdalens industriområde där möjligheterna till akustikbehandling var större och idag återfinns Saintpid i Stuvsta strax söder om Stockholm.

Saintpid?
Historien bakom namnet Saintpid är ganska lång men vill man veta lite mer om namn och logo kan man kika här: https://sv.wikipedia.org/wiki/PID-regulator

“Details matter, do no harm…”